Teriyaki vištiena
Švelni vištiena, glazūruota kvapniame naminiame padaže, vakarienei. Klasikinė vištiena Teriyaki, paruošta autentišku japonišku kepimo būdu.
- 3 stalo šaukšt. Genen Shoyu sojos padažas
- 4 gabaliukai Vištienos krūtinėlės filė
- 2 stalo šaukšt. Saldi sakė Hon Mirin
- 1,5 stalo šaukšt. Rudas minkštas cukrus
- 3 arbatos šaukšt. Imbieras (tarkuotas)
- 300 g Ryžiai (ilgagrūdžiai)
- 2 stalo šaukšt. Laiškinis česnakas (smilkiai supjaustytas )
- 2 stalo šaukšt. Daržovių aliejus
Įdėkite kiekvieną krūtinę tarp 2 plastikinės plėvelės dalių ir plakite iki 1 cm storio. Į dubenį įpilkite sojos padažą, Hon Mirin, suberkite cukrų ir 1 arbatinį šaukštelį imbiero, maišykite, kol cukrus ištirps. Įdėkite vištienos filę ir išmaišykite. Uždenkite ir laikykite šaldytuve 1 valandą, vieną kartą pasukdami.
Dideliame puode užvirkite vandenį, suberkite ryžius ir virkite 12 minučių, kartais maišydami. Nusausinkite ir suberkite smulkintą laiškinį česnaką bei imbiero likučius. Uždenkite.
Išspauskite "išdžiovindami" vištieną, nupilami sultis ir išsaugokite jas (jos bus reikalingos vėliau). Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite vištieną ant vidutinės ugnies 5 minutes, apverskite ir kepkite dar 4 minutes. Perkelkite ant padėklo.
Į keptuvę įpilkite marinato ir 3 šaukštus vandens. Užvirkite ant didelės ugnies ir grąžinkite vištienos filę bei vištienos sultis. Troškinkite 5-6 minutes, vieną kartą pasukdami.
Patiekite vištieną visą, įstrižai juostelėmis ir suverkite ant iešmų arba supjaustydami gabaliukais. Ryžius patiekite kaip garnyrą.