2-3 asmenims
Reikės:
- 10 gramų džiovinų shiitake grybų
- 1/2 šaukštelio miltų
- 150 gramų vištienos krūtinėlės, supjaustytos 3 cm kubeliais ir išvoliotos miltuose
- 150 gramų komacunos (tamsiųjų kopūstų), supjaustytos po 5 cm
- 120 gramų smulkinto svogūno
- 20 gramų žalios tailandietiškos kario pastos
- 1 šaukštelio aliejaus
- 1 šaukštelio žuvies padažo
- 200 ml kokosų pieno
- šviežių kalendros lapų
Paruošimas:
1 žingsnis
Džiovintus shiitake grybus sudėkite į indelį ir užpilkite 100 ml vandens. Svarbu, kad grybai būtų pilnai apsemti. Po 30 minučių skystį nupilkite ir atsidėkite į šalį – jį naudosime vėliau. Grybus susmulkinkite.
2 žingsnis
Į keptuvę supilkite aliejų ir žalią tailandietišką kario pastą, kaitinkite ant žemos ugnies, kol pajusite aromatą. Įdėkite svogūnus ir kepkite, kol suminkštės.
3 žingsnis
Įdėkite vištieną ir kepkite, kol ji paruduos. Įdėkite smulkintus shiitake grybus, žuvies padažą ir kokosų pieną. Į pirmajame žingsnyje nuo grybų nupiltą skystį įpilkite dar vandens, kol turėsite 100 ml skysčio, Jį supilkite į keptuvę.
4 žingsnis
Troškinkite, kol mėsa iškeps. Tada įdėkite komacuną ir kepkite, kol suminkštės.
5 žingsnis
Patiekite su ryžiais ir kalendros lapais.
Skanaus!