2-4 asmenims
Reikės:
- 5 gramai džiovinų shiitake grybų supjaustytų 1 cm kvadratais
- 10 gramų džiovintų pomidorų
- 30 gramų varškės
- šviežaus baziliko lapeliai
- 1/2 šaukštelio medaus
- 1 šaukštelis baltojo vyno
- 1/4 šauktelio druskos
- 1 šaukštelis alyvuogių aliejaus
- bagetė
Paruošimas:
1 žingsnis
Džiovintus shiitake grybus sudėkite į indelį ir užpilkite 30ml vandens. Po 15 minučių atskirkite skystį, jį naudosime vėliau.
2 žingsnis
Į indelį sudėkite džiovintus pomidorus ir užpilkite vandens tiek, kad pomidorai būtų vos panardinti. Pamirkykite 15 minučių. Išsunkite pomidorus ir supjaustykite 1 cm kvadratais.
3 žingsnis
Shiitake grybus, pomidorus ir 20 ml pirmame žingsnyje nupilto skysčio supilkite į mažą keptuvę, uždenkite dangčiu ir kepkite ant vidutinės ugnies kol užvirs, ir sumažinkite ugnį ir troškinkite. Stebėkite padažą, kol sutirštės ir liks mažiau drėgmės, apie 15 minučių. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite medų.
4 žingsnis
Atvėsinkite, įmaišykite varškę ir užbarstykite baziliko, patiekite su bagete.
Skanaus!