2-3 asmenims
Reikės:
15 gramų džiovintų pjaustytų šitake pievagrybių
200 g jautienos sprandinės, supjaustytos plonomis juostelėmis
180 gramų svogūno, supjaustyto griežinėliais
1/2 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
1 valgomasis šaukštas sviesto
1 valgomasis šaukštas baltojo vyno
90 gramų grietinės
1/3 šaukštelio druskos
Pagal poreikį galite įsidėti:
+ Juodųjų pipirų
+ Smulkiai supjaustytų petražolių
+ Paprikos miltelių
PARUOŠIMAS
1 žingsnis
Džiovintus shiitake grybus sudėkite į indelį ir užpilkite 200 ml vandens. Po 30 minučių atskirkite vandenį, jį naudosime vėliau.
2 žingsnis
Sviestą, svogūną ir česnaką sudėkite į puodą, uždengtą ant vidutinės ugnies ir kepkite kol svogūnai suminkštės. Sudėkite jautieną, nusausintus shiitake grybus ir apkepinkite jautieną iš abiejų pusių.
3 žingsnis
Į puodą supilkite baltąjį vyną ir maišykite 1 minutę.
Įpilkite visą atskirtą vandenį ir troškinkite 7–8 minutes ant vidutinės ugnies.
4 žingsnis
Įpilkite grietinės ir pagardinkite druska, bei juodaisiais pipirais.
Prieš patiekdami apibarstykite petražolėmis ir paprikos milteliais.
Skanaus!