2 asmenims
Reikės:
15 gramų džiovintų pjaustytų shiitake grybų
+ alyvuogių aliejus
+ druska ir juodieji pipirai pagardinimui
2 šaukšteliai grietinės
2 šaukšteliai baltojo vyno
Savo nuožiūra galite pridėti:
+ skystas vištienos ar daržovių sultinys
Užtruks pagaminti:
PARUOŠIMAS
1 žingsnis
Džiovintus shiitake grybus sudėkite į indelį ir užpilkite 90 ml vandens. Po 30 minučių atskirkite vandenį, jį naudosime vėliau.
2 žingsnis
Į keptuvę įpilkite aliejaus, uždėkite ant vidutinės ugnies ir sudėkite į keptuvę nusausintus shiitake pievagrybius, kepkite apie 1 minutę.
Įpilkite grietinės, baltojo vyno, sultinio ir visą atskirtą vandenį ir užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol padažas sutirštės, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
3 žingsnis
Patiekite su pakepinta kiauliena, ar kokia nors kita mėsa. Taip pat puikiai tinka naudoti kaip padažą traškučiams ar daržovių skiltelėms.
Skanaus!