6-8 asmenims
Netikram zuikiui reikės:
- 10 gramų džiovintų shiitake grybų
- 200 gramų maltos kiaulienos
- 270 gramų japoniško kepto tofu
- 1 kiaušinis
- 80 gramų svogūnų
- 3 šaukštelių maltų džiūvėsėlių
- 1 šaukštelio sakės
- 1 šaukštelio ryžių vyno pagardo
- 1 šaukštelio miso
- 1 šaukštelio sojų padažo
Abrikosų padažui reikės:
- 1 šaukštelio abrikosų džemo
- 1 šaukštelio sakės
- 1 šaukštelio saldaus ryžių vyno kepimui
- 1 šaukštelio sojų padažo
Netikro zuikio paruošimas:
1 žingsnis
Džiovintus shiitake grybus sudėkite į indelį ir užpilkite 60 ml vandens. Svarbu, kad grybai būtų pilnai apsemti. Laikykite vandenyje apie 30 minučių. Po to atskirkite skystį ir atsidėkite į šalį – jį naudosime vėliau. Grybus supjaustykite per pusę.
2 žingsnis
Sudėkite maltą kiaulieną, tofu, kiaušinį, svogūnus, džiūvėsėlius, sakę, saldų ryžių vyną kepimui ir sojų padažą į trintuvą (blenderį) ir trinkite, kol viskas tolygiai susimaišys.
3 žingsnis
Sudėkite grybus į bendrą mišinį. Įkaitinkite orkaitę iki 200℃ ir padenkite kepimo formą sviestiniu popieriumi. Supilkite visą mišinį į formą ir paskirstykite tolygiai, kepkite 15 minučių.
Abrikosų padažo paruošimas:
1 žingsnis
Abrikosų džemą, sakę, saldų ryžių vyną kepimui ir 45 ml pirmajame žingsnyje atidėto skysčio supilkite į mažą keptuvę. Troškinkite, kol padažo kiekis sumažės dviem trečdaliais.
2 žingsnis
Užpilkite padažą ant netikro zuikio ir toliau kepkite orkaitėje 180℃ temperatūroje 20 minučių.
Skanaus!