Miso sriuba su shiitake grybais ir tofu
Miso sriuba su Tofu ir Shitake grybais neturi pridėtinių riebalų, yra pilna maistinių medžiagų turinčio miso ir nuostabaus skonio!
- 150 g Sojų tofu
- 100 g Shiitake grybai DONKO
- 400 ml Verdančio vandens
- 2-4 arbatos šaukšt. Miso Dashi
- 1 arbatos šaukšt. Fueru Wakame džiovinti jūros dumbliai
- Skrudintos sezamo seklos (Papuošimui)
Pirmiausia paruoškime shiitake grybus. Reikiamą kiekį shiitake mirkyti šiltame vandenyje 1h , vėliau bent 10 minučių virti.
Tofu supjaustykite šiek tiek mažiau nei vieno centimetro kubeliais ir supjaustykite jau paruoštus shiitake grybus.
Į nedidelį puodelį įpilkite miso pastos ir sumaišykite su keliais šaukštais karšto vandens. Tai padės jai susimaišyti su sriuba ir išvengti gabalėlių. Į karštą jau verdantį vandenį įpilkite miso, gerai išmaišykite, pridėkite jūros dumblių ir shiitake .
Patiekite dubenėliuose su skrudintomis sezamo sėklomis ant viršaus
Rekomenduojama valgyti miso sriubą kartu su išvirtais japoniškais ryžiais. Kaip teisingai išvirti ryžius rasite čia.