Kepta vištiena su Yuzu Koshō
Receptas patraukia žmonių dėmesį savo grožiu ir paprastumu, tai puikus būdas pritraukti draugus ir nustebinti artimuosius.
- 1 skiltelė Česnakas (sutrintas)
- 2 arbatos šaukšt. Imbieras (Smulkiai tarkuotas)
- 1,5 stalo šaukšt. Genen Shoyu sojos padažas
- 1 stalo šaukšt. Saldi sakė Hon Mirin
- ¾ arbatos šaukšt. Yuzu Koshō prieskoninė pasta
- 4 gabaliukai Vištienos krūtinėlės filė (kiekvienas supjaustytas 4 juostomis)
- ⅔ puodelis arba 165ml Kabayaki padažas (Sojos padažas, Hon Mirin ir cukrus lygiomis dalimis verda iki sirupo konsistencijos)
- Japoniškas 7 žolelių mišinys
- „Micro Shiso“ lapai (kaip opcija serviravimui )
Įmirkykite vėrinukus 20 minučių šaltame vandenyje.
Į dubenį suberkite česnaką, imbierą, soją, miriną ir 1/2 arbatinio šaukštelio yuzu kosho. Išmaišykite ir įdėje vištienos filę gerai panardinkite . Uždenkite ir laikykite šaldytuve 1 valandą, kad pasimarinuotų.
Įkaitinkite kepsninę ar ant grotelių keptuvę iki aukštos temperatūros. Dubenyje sumaišykite kabayaki padažą ir likusį 1/4 šaukštelio yuzu kosho. Vištieną tepkite kabayaki mišiniu ir kepkite 2-3 min kiek vieną pusę , kol karamelizuosis ir iškeps.
Vištienos filę užmaunam ant iešmų ir suserviruojam ant pateikimo lekštės. Pabarstykite šiek tiek togarashi ir papuoškite šizo lapais, jei naudojate. Skanaus!