Ryžiai – vienas iš patiekalų, kuriuos kiekvienas iš mūsų yra viręs bent kartą. Kaip teisingai išvirti japoniškus ryžius? Japoniškus ryžius išvirti paprasta, tereikia žinoti kelis niuansus, kuriais su Jumis mielai pasidalinsime.
Virimo procesas yra toks:
- Ryžius reikia perplauti bent tris kartus.
- Virimui reiktų palikti 1,5 cm vandens virš ryžių.
- Užvirus vandeniui su ryžiais, dar pavirti 15 min ant vidutinės ugnies (konvekcinėje kaitlentėje ties 3).
- Verdant ryžius nereikia maišyti!
- Išjungus kaitrą, reiktų ryžius palikti subręsti dar 10-15 minučių.
- Nukelkite puodo dangtį taip, kad nenuvarvėtų vanduo į puodą.
- Švelniai išimkite ryžius plačiu šaukštu.
Skanaus.