Kas iš tikrųjų yra sojų tofu?
Mori-nu šilkinis sojų tofu taip pat žinomas kaip sojų varškė arba sojos pupelių varškė. Tai nebrangi, lengvai randama, universali ir daug baltymų turinti mėsos alternatyva, kuri gali būti Jūsų sveikos mitybos dalis.
Kaip gaminamas Mori-nu šilkinis kietas sojų tofu?
Tofu gaminamas iš šviežių arba džiovintų sojų pupelių. Sojos mirkomos, virinamos ir perkošiamos, kad gautųsi skystis. Kalcio arba magnio paprastai dedama į raugą arba „nustatoma“ skystis, panašiai kaip varškės sūris yra varškuojamas iš karvės pieno. Varškė suslėgta į baltas kaladėles. Tofu kietumas priklauso nuo to, kiek skysčio buvo išspausta iš varškės.
Koks yra Mori-nu šilkinis kietas sojų tofu skonis?
Tofu turi labai mažai skonio. Jis sugeria bet kokius skonius ar prieskonius, kuriuos į jį dedate. Štai kodėl tofu yra toks universalus ingredientas! Pabandykite marinuoti tofu mažai natrio turinčiame sojos padaže su smulkintu česnaku ir tarkuotu imbieru. Arba naudokite mėgstamą mėsos marinatą ant tofu.
Kaip laikomas tofu?
Laikykite tofu šaldytuve ir naudokite iki ant pakuotės nurodytos datos. Jei perkate tofu vonelėje ar skardoje, vandenį turėtumėte išpilti kiekvieną dieną ir pakeisti šaltu vandeniu, kad tofu būtų šviežias.
Jei perkate tofu pakuotėje ir lieka nepanaudoto tofu, likučius uždenkite šaltu vandeniu hermetiškame inde. Porą dienų palaikykite šaldytuve ir kasdien keiskite vandenį.
Tvirtą tofu taip pat galite užšaldyti iki trijų mėnesių. Iš tvirto tofu išspauskite bet kokį skystį ir įdėkite jį į šaldiklio maišelį arba sandariai apvyniokite plastikine plėvele. Taip pat galima užšaldyti neatidarytas tofu pakuotes. Atšildytas tofu bus geltonos karamelės spalvos ir kramtomos tekstūros.
Minkšto tofu nerekomenduojama užšaldyti.
Tofu yra sugedęs, jei jo skonis ar kvapas yra rūgštus, arba jei skystis vonioje ar skardoje yra drumstas.
Ar galiu valgyti žalią ar nevirtą tofu?
Kad būtų saugu, prieš pradedant valgyti, neapdirbtą tofu pirmiausia reikia apvirti penkias minutes. Jei kokteilyje ar gėrime ketinate naudoti termiškai neapdorotą minkštą tofu, įsitikinkite, kad jį išgersite iškart arba laikysite šaldytuve.
Sudėtis: vanduo, sojų pupelės (9,8%), sojų baltymai (2,4%), rūgštingumo reguliatorius: E575, stangrinamasis konservantas: E509