MSG prieskonis Ajinomoto 200g, žinomas kaip mononatrio glutamatas, yra natūralus skonio stipriklis, išgaunamas iš glutamo rūgštyje esančios natrio druskos, taip pat randamas, sūryje ir pomidoruose.
Maži, į druską panašūs MSG kristalai buvo sukurti ir užpatentuoti XX amžiaus pradžioje, kai Japonų profesorius Ikeda iš daši jūros dumblių žaliavos išskyrė glutamatą arba „umami“ molekulę ir sugebėjo jį gaminti komerciniais tikslais. Ajinomoto kompanijos pavadinimas pažodžiui verčiamas kaip „skonio esencija“. MSG suteikia umami skonį tokiems maisto produktams kaip mėsai, žuviai, daržovėms, sriuboms, padažams ir marinatams.
Nepaisant to, kad mononatrio glutamatas yra palyginti nauja Azijos parduotuvių prekė, ji greitai tapo kultiniu ingredientu.
Puikiai tinka sriuboms, troškiniams ir padažams gaminti, įbėrus žiupsnelį MSG miltelių, patiekalas įgaus papildomo sodrumo ir skonio pilnumo.
Sudėtis: 100% mononatrio glutamatas