Kuo ypatingi japoniški Akitakomachi ryžiai ?
Šie ryžiai buvo išauginti derinant dvi premium klasės ryžių rūšis – Koshihihikari ir Ou 292. Jie pasižymi stipriu lipnumu, nes yra labai panašūs į pačius geriausius Koshihikari ryžius. Japoniški Akitakomachi ryžiai yra vidutinio dydžio, juos ragaujant jaučiamas subalansuotas aromatas, salstelėjęs skonis. Ryžiai yra skaidrūs, blizgūs, kvapnūs. Ragaujant jaučiama maloni tekstūra. Akitakomachi – vieni geriausiai parduodamų ryžių Japonijoje ir užsienyje.
Jeigu norite paragauti aukščiausios kokybės baltųjų ryžių, Akitakomachi ryžiai yra vieni geriausių. Ką tik išvirta ryšių masė tampa lipni tačiau maloniai kramtomos bei nuryjamos struktūros, o patys ryžiai išlaiko savo formą ir drėgmę.
Su šiais Akitakomachi ryžiais visuomet pavyks pasigaminti sušius, ryžių rutliukus ar onigirius. Jie tobulai tinka derinyje su miso, panko džiuvesėliuose apkeptais ar skrudintais tempuros patiekalais.
Ar žinojote ?
Ar žinojote, kad Japonijoje žmonės ryžius valgo beveik kiekvieną dieną? Ryžių rūšių Japonijoje yra daugybė – trumpagrūdžių ryžių, įskaitant paprastuosius ir glitinius ryžius. Po karo ryžiai tapo pagrindiniu japonų maistu ir pagrindiniu energijos šaltiniu, gaunamu iš maisto produktų. Ryžiai pasižymi dideliu virškinimo ir įsisavinimo greičiu, taip pat yra ir gausus baltymų šaltinis. Be to, ryžiai tinka prie bet kokių garnyrų, tokių kaip žuvis ir mėsa. Teigiama, kad japoniški valgiai, daugiausia iš ryžių, yra puikiai subalansuoti, todėl yra pagrindinis maisto produktas Jaonijoje ir sulaukė nenuginčijamo pasaulinio pripažinimo.
Kas yra japoniški ryžiai?
Japoniški ryžiai. Iš visų kitų ryžių jie išsiskiria lipnumu, yaptinga tekstūra bei išvaizda, naudingosiomis maistinėmis savybėmis. Trumpagrūdžiai(apvalūs), itin krakmolingi japoniški ryžiai yra lipnūs, leidžiantys patiekalui suteikti estetiškai atrodančią norimą formą (pvz., sušių).
Vienoje ryžių porcijoje (150 g) riebalų yra ne daugiau nei trečdalyje riekelės baltos duonos, o baltymų – kaip pusėje stiklinės pieno. O kur dar B grupės vitaminai, geležis ir kiti mikroelementai! Ryžiai japonams – kaip mums kasdienė duona. Ne veltui žodis „maistas“ ir „virti ryžiai“ vadinami vienodai – gohan.