Gochujang korėjietiška čili pasta
Gochujang korėjietiška čili pasta 고추장 yra tradicinė korėjietiška sojų pupelių pasta. Ji gaminama iš glitingų ryžių (chhapsal) ir fermentuotų sojų pupelių, pagardinta didele raudonųjų pipirų koncentracija. Pipirų kiekis yra toks, kad sojos pupelių pasta taptų tamsiai raudonos spalvos. Tradiciškai Gochujang natūraliai fermentuojamas daugelį metų jangdok (moliniai indai) ant pakeltos akmeninės platformos, vadinamos jangdokdae, kieme.
Istorija: Korėjoje Gochujang tikriausiai atsirado XVIII a. pabaigoje, po to, kai čili pipirai buvo atvežti iš Japonijos. Pasak Chunbo sallim gyeongje (증보 산림 경제, 增補 山林 經濟, 1765), gochujang buvo paruoštas į sojų pastą įmaišius ryžių miltelių ir raudonųjų pipirų bei paliekant mišinį saulėje.
Sudėtis: fermentuoti ryžiai (ryžiai, vanduo, druska, Aspergillus Oryzae (kōji pelėsis) ), kukurūzų sirupas, 11,3% aitriosios paprikos miltelių, vanduo, fermentuota sojų pasta (vanduo, sojos pupelės, druska, Aspergillus Oryzae(kōji pelėsis) ), alkoholis, druska, kviečių ekstraktas, fermentuotas sojų padažas (sojos, vanduo , druska), kviečių, alkoholinių mielių ekstraktas, česnako koncentratas.