Genmai Cha japoniška žalioji arbata su ryžiais yra populiariausia japoniškos arbatos rūšis, kuri turi autentišką skonį kombinuojama su skrudintais ryžiais. Jie arbatai suteikia papildomą poskonį ir aromatą kurį daugelis apibūdina turintį panašumų į saldžius riešutus.
Kas yra Genmai Cha žalioji japoniška arbata su ryžiais ?
Genmai Cha − viena iš populiariausių japoniškos žaliosios arbatos rūšių.
Sencha arbatą tapo žinoma Japonijoje 1738 metais – lygiai tokią pat, kokia ji gaminama iki šiol.
Kuo ji skiriasi nuo juodosios arbatos?
Sencha žalioji japoniška arbata skiriasi nuo juodosios tuo, kad ji visiškai nepatiria fermentacijos (oksidacijos). Japonijoje gaminama sencha žalioji arbata skiriasi nuo kitose šalyse (pati svarbiausia iš jų − Kinija) gaminamų žaliųjų arbatų. Skirtumus nulemia ne tik skirtingos klimatinės sąlygos, bet ir arbatžolių gamybos ypatumai. Japonijos arbatmedžių plantacijos skiriasi nuo Indijos, Kinijos ar Šri Lankos plantacijų. Japonijoje arbatmedžiai auga tvarkingomis nugenėtomis neaukštomis eilėmis. Tik ką nuskinti švieži arbatmedžio lapeliai kuo skubiau pristatomi į nedidelius pirminio apdirbimo fabrikėlius. Čia jie pirmiausia palaikomi karštuose garuose, taip sustabdoma galima lapelių fermentacija.