Konnyaku yra daržovių želė, gerai žinoma Japonijoje dėl savo maistinių savybių: mažai kalorijų ir daug skaidulų.
Konjac yra augalas iš Rytų Azijos. Jis žinomas dėl savo apetitą slopinančio poveikio, tuo pačiu turintis daug skaidulų ir labai mažai kalorijų. Konjac augalo svogūnėliai Japonijoje sumalami į miltus ir valgomi kaip želatinė pasta (konnyaku) arba kaip vermišeliai (shirataki). Ita-konnyaku paprastai supjaustomas kubeliais arba griežinėliais, kad būtų galima panardinti į nabes ir odens (japoniškus fondiu).
Skrandžio šluota
Konnyaku visomis formomis vartoti yra labai sveika. Ar tai būtų pamaronai, ar iš konjaku masės supjaustyti kubeliai. Jame yra daug skaidulų, vadinamų gliukomananu, kuris , pastebima, padeda numesti svorio. Jame yra krakmolo ir baltymų pėdsakų ir beveik nėra kalorijų, nes didžiąją jo dalį sudaro vanduo. Tai taip pat gali padėti normalizuoti cholesterolio kiekį, cukraus kiekį kraujyje ir kraujospūdį. Japonai jį vadina inohouki (胃のほうき – skrandžio šluota), nes jis puikiai išvalo plonąsias žarnas. Konnyaku naudojamas oden – japoniškame troškinyje, pripildytame įvairiausių gėrybių, įvairių rūšių sriubose. Jis taip pat kepamas maišant, o plonas konnyaku siūlas valgomas kaip makaronai, ypač sukiyaki. Jis ryškaus daug skonio, o jo konsistencija jums gali patikti arba atvirkščiai.
Jūros dublių mitelių priemaišos konnyaku padaro tamsios spalvos ir dar sveikesnį.
Maistinė vertė 100g / Energetinėvertė 32 KJ
Riebalų – 0.5g, iš kurių sočiųjų 0.1g
Baltymų – 0.5g
Druskos – 0g
Laikymo sąlygos: sausoje, vėsioje nuo saulės spindulių apsaugotoje vietoje.
Po atidarymo laikyti šaldytuve sandariai uždarius ir suvartoti per keletą dienų.