Mirin yra sirupo koncistencijos skalsus saldus ryžių vyno pagardas, naudojamas patiekalų skonio subtiliam sušvelninimui, teriyaki patiekalų ir padažų gaminimui, patiekalams suteikiantis šilkinį žvilgesį. Tai yra vienas iš svarbiausių japonų kulinarijos padažų. Panašiai kaip sakė, Hon mirin saldaus ryžių vyno pagardas, tačiau jos alkoholio kiekis yra mažesnis (vietoj 20% – 14 proc.) Hon mirin (本 み り ん) yra 14% alkoholio ir 0% druskos. Garuose išvirti glitingi ryžiai, ryžių koji pelėsiai ir šochu (distiliuotas alkoholinis gėrimas) maišomi ir fermentuojami apie 40–60 dienų. Ryžių koji fermentai skaido glitingų ryžių krakmolą, baltymus ir įvairius sacharidus, aminorūgštis, organines rūgštis, galutiniame procese sukurdami unikalaus skonio saldų ryžių vyną – mirin.
Šis Hon mirin padažas yra būtinas gaminant teriyaki, yakitori ir kitus populiarius japoniškus patiekalus.
Pagrindinis teryaki patiekalų ingridientas! Hon mirin puikiai dera su dauguma maisto produktų ir patiekalams suteikia švelnaus saldumo. Esant gilesniam ir intensyvesniam umami pojūčiui, jis taip pat padeda užmaskuoti žuvies bei jūros gėrybių kvapą ir padeda subtiliau atskleisti patiekalo skonį.
Ar vietoj Hon Mirin galiu naudoti ryžių actą? Nerekomenduojame mirin keisti ryžių actu, nes abu turi visiškai skirtingas savybes ir paskirtį. Ryžių actas yra stipresnis ir suvienodina skonį. O mirin švelniai atskleidžia skonį ir patiekalams jis suteikia šilkinę tekstūrą.
Laikymas po atidarymo: Hinode Hon Mirin reikia laikyti šaldytuve ir rekomenduojama suvartoti per 3 mėnesius nuo atkimšimo momento. Laikant šaldytuve, skystyje esantis cukrus gali nežymiai kristalizuotis.